Waarom een noodpakket?

Veel mensen vragen zich af of zij wel een noodpakket nodig hebben. In het huidige tijdperk waar wij in leven is dit een terechte vraag, zeker gezien de kans op een ramp in Nederland gering is. Juist daar schuilt echter ook het gevaar, want een ramp komt vrijwel altijd onverwacht. Pas wanneer de elektriciteit en watervoorzieningen uitvallen beseffen wij hoeveel impact dit op onze maatschappij kan hebben.

Nederland
In Nederland vinden, gelukkig, de laatste jaren vrijwel geen rampen plaats. Toch zijn er in de afgelopen jaren enkele incidenten geweest die een indicatie geven over wat ons te wachten staat bij een grote ramp, hierover leest u meer onder het kopje Nederland.

Leest u dit artikel en denkt u “een grote ramp wat een bangmakerij?” dan kunt u beter stoppen met het lezen van dit artikel.

Want wie zegt dat er in Europa geen oorlog meer komt met alle hedendaagse wereldwijde spanningen? En wie zegt dat Nederland niet getroffen kan worden door een natuurramp nu het weer door de jaren heen steeds extremer wordt? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijkheid dat de wereldwijde economie instort of onze betalingssystemen worden gehackt. Er zijn genoeg mensen op de wereld die een ramp hebben meegemaakt en op basis van hun ervaringen een aantal voorbereidingen hebben getroffen voor het geval dat. Eigenlijk is het ook best opmerkelijk dat de meeste mensen jaarlijks duizenden euro’s aan vakantie, kleding en andere luxe uitgeven maar niet willen investeren in hun eigen veiligheid.

Voorbeelden incidenten
In de afgelopen jaren zijn er een aantal kleine incidenten geweest die aangeven hoe kwetsbaar onze maatschappij is. Hieronder benoemen we er twee voor u.

Uitval watervoorziening
In 2018 was er een grote waterstoring in de stad Groningen. Vrijwel direct gingen mensen naar de supermarkten om water in te slaan en binnen een half uur waren de meeste supermarkten in de stad Groningen al door het water heen.
Het is wel te voorspellen wat er staat te gebeuren wanneer de watervoorziening voor langere tijd uitvalt door chantage, oorlog, een aardbeving of anderszins. Juist daarom is het fijn om als basis waterzuiveringstabletten en/of een goede waterfilter in huis te hebben zodat u zelf het heft in handen neemt en niet afhankelijk bent van een supermarkt die al is leeg gekocht (indien deze nog open zijn). Wanneer u waterzuiveringstabletten en/of een goede waterfilter in huis hebt kun u altijd voorzien in u eigen watervoorziening, hoe fijn is dat?

Stroomstoring
Wanneer u op het internet zoekt naar stroomstoringen in Nederland dan zijn er tientallen voorbeelden te vinden. In enkele gevallen duurden deze storingen soms tot drie dagen lang. Vooral in de koude periode is een stroomstoring zeer onwenselijk omdat de centrale verwarming dan niet meer werkt. Heb u een kachel dan zit u er warm bij maar vooral in de grote steden is die er vaak niet. Tijdens een dergelijke storing heb u in de avond en nacht geen licht in huis. Hoe handig is het dan om goede kaarsen en een zaklamp in huis te hebben? Gelukkig hebben veel mensen een aantal van deze producten wel “ergens” in huis liggen. Maar wat doet u ondertussen om op de hoogte te blijven van het nieuws als de elektriciteit er al dagen uit ligt en de accu van de telefoon ook leeg is? Juist dan is het handig om een noodradio in huis te hebben die handmatig kan worden opgeladen. Zo kunt u direct afstemmen op de rampenzenders van de overheid om zodoende goed op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen. Daarnaast kunt u met een noodradio de accu van de telefoon sparen voor het moment dat er weer stroom is en u dringend moet bellen.

Gemakkelijk in gebruik
Wanneer er sprake is van een noodsituatie dan is het meer dan wenselijk dat u een noodpakket in huis hebt met een aantal basis noodproducten. Minstens net zo belangrijk is dat u het noodpakket, wanneer u in een noodsituatie onder stress staat, snel kunt pakken en gemakkelijk mee kunt nemen.

Wat zit er in een noodpakket?
Een goed noodpakket heeft een aantal belangrijke producten nodig, welke dat precies zijn kunt u lezen in onze volgende blog. Wij leggen u dan ook precies uit waarom u bepaalde producten nodig bent. U kunt erop vertrouwen dat de noodpakketten die in onze webshop worden verkocht voorzien zijn van de meest belangrijke producten.

Wilt u direct een kant en klaar noodpakket kopen? Dat kan in onze webshop, klik hier om alle noodpakketten te bekijken.